WAT GEBEURT ER IN DE

Ceremonie

Hoe en Wat

De Ayahuasca ceremonies worden gehouden in een aangename en rustige plek in Bloemendaal.
Om 9:30 beginnen we met een kennismaking en een inleiding. Deze bestaat uit een uitleg, ruimte voor vragen, ademhalingsoefeningen en een geleidemeditatie.
Je krijgt een matje om op te liggen, een dekentje, genoeg water, kruidenthee en alle andere benodigdheden voor de ceremonie en natuurlijk de Ayahuasca drank.
Gedurende de ceremonie is er passende muziek die je gemakkelijk mee te laat stomen in je reis en je begeleid in je proces.
Na afloop is er fruitsalade om je weer wat aan te sterken en een lichte veganistische en biologische maaltijd en rond 17:00 is de ceremonie afgelopen. Afhankelijk van hoe je je voelt kan je tussen 17:00 en 18:00 weer op huis aan.

De Voorbereiding

Naast inzichten geeft de Ayahuasca ook een reiniging voor het lichaam. Om deze reiniging te vergemakkelijken en om er zeker van te zijn dat je Ayahuasca reis goed zal verlopen is het belangrijk om in de weken voor de ceremonie het volgende doen:

Voedsel en Medicatie

Bij veel medicatie gebruik is het verstandig om je huisarts te informeren.
Gebruik rond de 4-8 weken van te voren geen psychisch beïnvloedende medicatie zoals antidepressiva e.d.
Gebruik ruim 7dagen vantevoren geen MDMA, amphetamine of andere verdovende middelen (heel belangrijk).
Pas een week tot 2 dagen van te voren een dieet van alleen groene en fruit toe.
Drink 72uur vantevoren geen tonic, koffie, alcohol of andere bedwelmende middelen.
Eet 48uur vantevoren geen vlees, kip, vis, kaas of gedroogd fruit en zo min mogelijk suiker.
Het beste is om minimaal 24uur vantevoren niks meer te eten. Doe je dit wel, vermijdt dan in ieder geval zout of pittig eten.
Veel mensen vasten 3 dagen van te voren om het reinigende effect van de Ayahuasca te versterken en intensiteit van de reis te verhogen.
Drink wel veel extra water of kruidenthee gedurende de hele voorafgaande week!

Mentale en Fysieke Voorbereiding

In de week voorafgaande helpt het om iedere dag een moment van meditatie te hebben. Denk ook na over wat je intentie is, je vraag, of wat je wilt bereiken of ervaren tijdens de ceremonie.
Slaap genoeg en geef je lichaam rust. Een lichte workout zoals bv. yoga is heel goed, maar blijf ruim binnen je grenzen.
Vooral bij een eerste deelname aan een ceremonie kan het spannend zijn in de dagen vooraf. Gebruik in zulke momenten bewuste ademhalingen om tot rust te komen en weet dat de werkende stof in Ayahuasca al van nature aanwezig is in je lichaam.

Muziek

Tijdens de gehele ceremonie is er begeleiding van muziek. In het voorbereidende ontspanningsgedeelte van de reis worden er instrumenten gebruikt zoals klankschalen, bohdrum, didgeridoo en hangdrum. Tijdens de daadwerkelijke reis speelt er een zorgvuldig samengestelde play list.